Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Protecției Civile sărbătorită de ISU „Someș“
Ioana Gavrău  - Luni, 28 Februarie 2011
Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Someș“ Satu Mare a marcat luni „Ziua Protecției Civile“ și totodată 78 de ani de la înființare. Cu acest prilej, la sediul Inspectoratului a avut loc o ședință festivă, iar câinele de intervenție al pompierilor a făcut o demonstrație de salvare a oamenilor de sub dărâmături.


La 28 februarie se aniversează Ziua Protecţiei Civile, dată la care în anul 1933 s-a semnat Înaltul Decret Regal nr. 468, prin care se aproba Regulamentul Apărării Pasive, astfel se înfiinţau primele structuri cu atribuţii de apărare civilă din România.


Prefectul Radu Giurcă, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Csehi Arpad, comandanți și inspectori șefi ai unităților aparținând de MAI și MapN, primari, dar și delegații din Ungaria și Ucraina au participat luni la ședința festivă.

Conform inspectorului șef al ISU Satu Mare, colonelul Iulian Burz, în ultimul an, unitatea a intervenit la 1992 intervenţii, (în medie 5 pe zi) pentru salvarea şi asistarea a 1439 de persoane (din care 1303 adulţi şi 136 de copii), salvarea unui număr important de animale, intervenţii pentru protecţia mediului şi a unor însemnate bunuri materiale şi de patrimoniu.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără implicarea autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, a instituţiilor deconcentrate judeţene, a operatorilor publici şi privaţi şi a cetăţenilor judeţului. “, a spus Iulian Burz.

Efortul comun al acestora a asigurat securitatea comunităţilor, orice viaţă scoasă din primejdie, orice bun salvat a constituit un succes şi o misiune îndeplinită.


Protecţia Civilă, componentă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă îşi demonstrează pregnant poziţia de mesager al omeniei, priceperii şi tenacităţii româneşti, afirmându-şi constant dimensiunea internaţională a activităţii sale sub deviza "Cu viața mea apăr viața".



Tot luni s-au înmânat cupe și diplome obține în cadrul concursurilor sportive organizate între instituții. La final, câinele de intervenție al ISU Satu Mare a fost eroul într-un caz de salvare a oamenilor de sub dărâmături, bineînțeles, totul fiind o simulare.
2214 vizite
Distribuie pe